Steelwratjes

Steelwratjes zijn onschuldig. Het is een goedaardige zwelling van de huid. Steelwratjes worden ook wel fibromen genoemd en zien eruit als flubbertjes huid. Deze ‘huidflubbertjes” komen voornamelijk voor in de hals, nek, oksels, liezen en onder de borsten. Ondanks hun onschuldigheid kunnen steelwratjes wel irriteren. Echter vinden de meeste mensen ze voornamelijk lelijk en willen ze daarom laten verwijderen. Mensen met diabetes en overgewicht hebben meer kans om deze fibromen te ontwikkelen. Bij wratten denken we meteen aan iets besmettelijks. Fibromen zijn echter niet besmettelijk.

Hoe zien ze eruit?

De huidflubbertjes hebben meestal dezelfde kleur als de ‘normale’ huid. In enkele gevallen kunnen ze donkerder gekleurd zijn. Men vermoedt dan dat het om moedervlekken gaat maar in de meeste gevallen zijn het steelwratjes.

Het verwijderen van deze ‘huidflubbertjes’ is erg eenvoudig. Wel dient hier een specialist aan te pas te komen zodat littekenvorming voorkomen wordt. Wilt u meer weten over het verwijderen van deze fibromen? Klik dan hier